Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  “Artsen niet overbelasten, een kwestie van respect” (Interview prof. J. De Maeseneer)

“Artsen niet overbelasten, een kwestie van respect” (Interview prof. J. De Maeseneer)

Opinie

BRUSSEL 17/03 - Moeten we naar een wachtstop in huisartsarme regio’s? Emeritus professor huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent) reageert op de noodkreet van Dr. Christophe Depamelaere uit Wingene. “We moeten naar een geïntegreerd zorgsysteem met beter omkaderde wachtposten, waarin huisartsen in de eerste plaats hun kerntaken kunnen uitvoeren.”

Emeritus professor huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent)
Emeritus professor huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent)

"Ook wij zijn mensen die dienen te recupereren. Ook wij maken deel uit van een gezin met nood aan wat privéleven", schreef de overbevraagde huisarts Christophe Depamelaere in een druk becommentarieerd opiniestuk voor MediQuality (25/2). In Wingene, de landelijke regio waar hij werkt, presteren hijzelf en collega's tot 90 uren per week, waarvan 10 's nachts of in het weekend. Depamelaere pleit voor een wachtstop om de balans tussen werk en privéleven te herstellen. Kwalitatieve patiëntenzorg vergt immers ook voldoende zelfzorg.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: