Dossiers  >   Hospital Management  >  Nieuwe onderhoudsbehandeling voor gevorderde baarmoederkanker (UZ Leuven)

Nieuwe onderhoudsbehandeling voor gevorderde baarmoederkanker (UZ Leuven)

LEUVEN 18/03 - Onderzoekers kondigen de eerste resultaten aan van een klinische fase 3-studie van selinexor als onderhoudsbehandeling voor gevorderde of terugkerende baarmoederkanker. Vergeleken met de placebo-controlegroep, hadden patiënten die de behandeling kregen een 30% lager risico op overlijden of verergering van de ziekte. Het effect was het meest uitgesproken in de subgroep van patiënten die een functioneel p53-gen hebben, wat overeenkomt met het werkingsmechanisme van selinexor.

Aan de studie namen 263 patiënten deel in meer dan 100 centra in Europa, Noord-Amerika, China en Israël. Allen hadden gevorderde of terugkerende baarmoederkanker en hadden eerder een goede respons getoond op chemotherapie als eerstelijnsbehandeling. De deelnemers werden willekeurig toegewezen aan de behandelings- of de placebogroep.

Langere progressievrije overleving

Het hoofddoel van de studie was een verbetering van de progressievrije overleving aantonen. Dat is de tijdsduur waarin patiënten leven met de ziekte zonder dat die verergert en is een veelgebruikte maat om nieuwe kankerbehandelingen te evalueren.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: