Dossiers  >   Hospital Management  >  Getuigenis van een oncologisch chirurg uit Kiev: “Ik had geen ervaring met wapens, nu wel”

Getuigenis van een oncologisch chirurg uit Kiev: “Ik had geen ervaring met wapens, nu wel”

Opinie

KIEV 24/03 - De afdeling kinderoncologie van het Nationaal Kankerinstituut van Kiev is leeg, omdat alle kinderen geëvacueerd zijn naar veiliger ziekenhuizen in West-Oekraïne of verder. Tegen een achtergrond van kleurrijke dieren die op de muur zijn geschilderd, getuigt dr. Oleksandr Stakhovskyi, MD, PhD, over de toekomst van zijn stad, zijn land, en zelfs zijn patiënten. Zijn handen, die duizenden ingrepen hebben uitgevoerd, zijn nu ook getraind om een machinegeweer te gebruiken.

"De situatie is niet zo erg als vorige week," zegt hij, "de inwoners van Kiev zijn nu iets meer ontspannen, ondanks de stress van de aanhoudende sirenes, omdat het antiraketsysteem van de stad hen tot nu toe veilig heeft gehouden."

Nog steeds worden burgerwoningen getroffen door raketten en dokter Stakhovskyi, een oncologisch chirurg, heeft zijn vrouw en kinderen geëvacueerd, net als 70% van zijn collega's. Maar zij die in Kiev zijn gebleven, zijn vastberaden om voor hun land te strijden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: