Dossiers  >   Migraine  >  52% van de wereldbevolking kampt met hoofdpijn in een bepaald jaar

52% van de wereldbevolking kampt met hoofdpijn in een bepaald jaar

Deze conclusie van recent gepubliceerde review door een Noors team van onderzoekers haalde overal de wereldpers. Zo’n 14% maakte melding van migraine. Los van de cijfers en conclusies moeten we dus vooral in het achterhoofd houden dat het niet anders kan dan dat deze astronomische cijfers een enorme impact hebben, niet alleen voor degenen die er last van hebben, maar ook gezondheidseconomische gevolgen voor de maatschappij.

We weten intussen goed welke invaliderende gevolgen hoofdpijn en migraine kunnen hebben. Regelmatig worden er cijfers over de prevalentie gepubliceerd, op nationaal en op internationaal niveau. Dat is ook nodig, want het is nodig om verder onderzoek te doen naar de preventie en naar de behandeling ervan.

 

15,8% van de wereldbevolking heeft elke dag hoofdpijn

Wetenschappers van de Norwegian University of Science and Technology voerden een review uit van 357 publicaties tussen 1961 en eind 2020 om de globale prevalentie van hoofdpijn (en migraine) te kunnen inschatten. De meeste publicaties gingen over volwassenen in de leeftijdscategorie 20 tot 65 jaar, maar er waren ook studies over adolescenten en kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar. Hier en daar ging een studie over 65-plussers met hoofdpijn.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: