Dossiers  >   Migraine  >  Wereldwijd stijgend aantal studies naar acupunctuur voor preventie en behandeling van migraine

Wereldwijd stijgend aantal studies naar acupunctuur voor preventie en behandeling van migraine

Wie dacht dat acupunctuur voor de preventie en behandeling van migraine geen deel meer uitmaakt van een of andere wetenschappelijke studie, heeft het verkeerd voor. Uit een kwantitatieve en kwalitatieve Chinese analyse blijkt dat wereldwijd meer en meer studies worden opgezet. Maar uiteraard vooral in China.

Over de plaats van acupunctuur in de preventie van behandeling van migraine is al veel inkt gevloeid. En het ziet ernaar uit dat er voorlopig geen einde zal komen aan studies die hiernaar onderzoek doen. Integendeel, zo blijkt nu uit een Chinese kwantitatieve en kwalitatieve analyse.

 

Methode

De Chinese onderzoekers gingen aan de slag met twee bekende databases, waarbij ze inderdaad specifiek op zoek gingen naar studies over acupunctuur. Uit eerdere studies was namelijk gebleken dat 95% van de studies over een specifiek onderzoeksdomein in de geneeskunde ofwel in Web of Science (WoS), ofwel in Scopus terug te vinden was. Het Chinese team voerde een bibliometrische analyse uit van de 344 studies uit de Scopus-database en van de 238 studies uit de WoS-collectie database.   

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: