Dossiers  >   Diabetes  >  Voedingstherapie helpt progressie bij jongeren met prediabetes te voorkomen

Voedingstherapie helpt progressie bij jongeren met prediabetes te voorkomen

Voedingsadviezen kunnen een verhoogd suikergehalte verlagen en de ontwikkeling van type 2-diabetes voorkomen bij kinderen en adolescenten met prediabetes, rapporteren vorsers uit New York.

"Alle kinderen met prediabetes zouden op spreekuur moeten gaan bij een voedingsspecialist. Dat gebeurt zo in de praktijk, maar er waren nog geen empirische bewijzen van de werkzaamheid ervan", schreef dr. Benjamin U. Nwosu, hoofd endocrinologie aan het Cohen Children's Medical Center in New Hyde Park, New York, in een mail.

"Onze studie levert de gegevens die broodnodig zijn om een medische voedingstherapie bij kinderen en adolescenten met prediabetes te ondersteunen", zei dr. Nwosu, vorser aan de Feinstein Institutes for Medical Research in Manhasset, New York.

De vorsers hebben hun studie uitgevoerd bij 46 jongens van gemiddeld 12 jaar en 62 meisjes van gemiddeld 13 jaar met prediabetes (HbA1c-gehalte 5,7% tot 6,4%), die het advies kregen om de drie maanden samen met het gezin op spreekuur te gaan bij een voedingsspecialist/diëtist voor voedingstherapie (leren hoe ze het etiket op voedingsmiddelen moeten lezen, hoe ze goede voedselkeuzes kunnen maken en voor evaluatie van de voedselinname).

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: