Dossiers  >   Vaccins  >  Nieuwe vaccins van Moderna en Pfizer voor de herfst: wat mogen we daarvan verwachten in het licht van de nieuwe varianten?

Nieuwe vaccins van Moderna en Pfizer voor de herfst: wat mogen we daarvan verwachten in het licht van de nieuwe varianten?

In september, een maand vroeger dan voorzien, worden de nieuwe boostervaccins gericht tegen de omicronvarianten van het sars-CoV-2 verwacht, heeft de administratie van Biden deze week aangekondigd. Het is nu wachten op officiële richtlijnen van de CDC en de FDA betreffende de populaties die in aanmerking komen voor die nieuwe vaccins. Op dit ogenblik hebben de overheden beslist de criteria voor een tweede herinneringsinjectie met de bestaande vaccins niet uit te breiden. Die worden dus enkel aanbevolen bij 50-plussers en patiënten van 12 jaar of ouder met een immunodeficiëntie. Kinderen van 5 tot 11 jaar krijgen één enkele herinneringsinjectie vijf maanden na de initiële vaccinatie.

In afwachting van de officiële richtlijnen van de CDC en de FDA hebben we een gesprek gehad met dr. Keri Althoff, epidemiologe aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health (Baltimore, Verenigde Staten), de grootste universiteit voor volksgezondheid in de Verenigde Staten. 

Wie zou op grond van wat we nu weten, een van die boostervaccns tegen omicronvarianten moeten krijgen?

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: