Dossiers  >   Diabetes  >  Update van de richtlijnen van de ADA/EASD voor de behandeling van type 2-diabetes: heel wat positieve punten

Update van de richtlijnen van de ADA/EASD voor de behandeling van type 2-diabetes: heel wat positieve punten

De ADA (American Diabetes Association) en de EASD (European Association for the Study of Diabetes) hebben hun gezamenlijke richtlijnen voor de behandeling van hyperglykemie bij volwassenen met type 2-diabetes bijgewerkt.1 De ADA en de EASD hebben hun eerste consensusrapport gepubliceerd in 2006. De laatste update dateerde van 2019. De richtlijnen richten zich tot een vrij breed publiek, meer bepaald alle gezondheidswerkers die meespelen bij de behandeling van diabetes.

De update van 2022 is gebaseerd op een systematische analyse van alle publicaties over diabetes sinds 2018 om alle nieuwe gegevens en onze kennis ad hoc te bundelen. Net zoals in meerdere recente studies en publicaties wordt ook de nadruk gelegd op de sociale determinanten die invloed hebben op de gezondheid en diabetes in het bijzonder. Ze vestigen ook de aandacht op de rol van het gezondheidsstelsel zelf en dat van het gedrag (lichaamsbeweging, slaap …).

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: