Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Patiëntentevredenheid even groot bij telegeneeskunde als bij ambulante consultaties

Patiëntentevredenheid even groot bij telegeneeskunde als bij ambulante consultaties

De conclusie van dit recent gepubliceerd Amerikaans onderzoek is vanuit gezondheidseconomisch standpunt niet zonder belang. Het ging dan wel over een studie tijdens de COVID-19-pandemie, telegeneeskunde is een “blijver” en heeft een impact op de praktijkvoering en de gezondheidseconomische implicaties ervan. En die uitgesproken patiëntentevredenheid is in dat opzicht alvast een opsteker.

Heel zeker tijdens de eerste golf van de pandemie in 2020 kon men haast niet anders dan een dokter via telefoon of videocall spreken. De praktijk van telegeneeskunde was dan wel niet nieuw in bepaalde afgelegen gebieden in de wereld, maar zoals wel vaker het geval is, was er een ramp nodig om het verder uit te rollen. Die ramp was de COVID-19-pandemie en hevige tegenstanders van telegeneeskunde moesten toen wel "plooien". Hoewel face-to-face-gesprekken tussen patiënten en artsen in de hele wereld tot de standaard behoren, was het voor beide partijen toch wel wennen. Maar zoals deze studie laat zien, waren de (Amerikaanse) patiënten alvast tevreden. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: