Dossiers  >   Prostaatkanker  >  Nieuw gediagnosticeerde gemetastaseerde prostaatkanker: meteen een drievoudige combinatietherapie?

Nieuw gediagnosticeerde gemetastaseerde prostaatkanker: meteen een drievoudige combinatietherapie?

Bij een nieuw gediagnosticeerde gemetastaseerde prostaatkanker wordt vaak een drievoudige combinatietherapie voorgeschreven. Moet je elke patiënt met een nieuw gediagnosticeerde hormoongevoelige gemetastaseerde prostaatkanker meteen zo’n drievoudige combinatietherapie voorschrijven? Twee recente klinische studies, namelijk de studies PEACE-1 en ARASENS, geven daar meer informatie over.

De behandeling van patiënten met een gemetastaseerde hormoongevoelige prostaatkanker (mHSPC) is de laatste jaren sterk veranderd. Met een hormoontherapie van de nieuwe generatie (abirateronacetaat, apalutamide, enzalutamide, darolutamide) zijn meerdere combinaties met chemotherapie of een klassieke androgeendeprivatietherapie mogelijk. Ze hebben alle gunstige invloed op de totale overleving en verlagen het overlijdensrisico met 30-40%. De studies PEACE-1 et ARASENS zijn uitgevoerd met een drievoudige combinatietherapie. Wat moeten we daarvan denken?

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: