Dossiers  >   Gezondheid 3.0  >  Zal je smartphone de volgende consultatie bij je arts overnemen?

Zal je smartphone de volgende consultatie bij je arts overnemen?

Dezelfde devices die worden gebruikt om selfies te maken en tweets te typen, worden hergebruikt en gecommercialiseerd voor snelle toegang tot informatie die nodig is om de gezondheid van een patiënt te volgen. Een vingertop die wordt gehouden tegen de lens van de camera op een telefoon, kan een hartslag meten. De microfoon, die naast het bed wordt gehouden, kan screenen op slaapapneu. Zelfs de luidspreker wordt gebruikt om de ademhaling te volgen met behulp van sonartechnologie.

In het beste van deze nieuwe wereld worden de data op afstand overgedragen aan een medische professional voor het gemak en comfort van de patiënt of, in sommige gevallen, om een arts te ondersteunen zonder dat dure hardware nodig is. 

Maar het gebruik van smartphones als diagnostische hulpmiddelen is ‘work in progress', zeggen experts. Hoewel artsen en hun patiënten in de praktijk enig succes boekten door hun telefoon te gebruiken als medisch hulpmiddel, blijft het totale potentieel niet volledig benut en onzeker.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: