Dossiers  >   Bacteriële en fungusinfecties  >  Nieuwe invasieve fungusinfecties - registers om de diagnose en de behandeling ervan te verbeteren

Nieuwe invasieve fungusinfecties - registers om de diagnose en de behandeling ervan te verbeteren

Nieuwe invasieve fungusinfecties vormen een nieuwe diagnostische en therapeutische uitdaging. Om die beter te behandelen en de gevolgen ervan bij immunogedeprimeerde patiënten tegen te gaan, moeten we de plaatselijke epidemiologie kennen. Dat is één van de belangrijkste boodschappen op het XXIIe congres van de Argentijnse vereniging voor infectieziekten (SADI 2022), dat heeft plaatsgevonden in Buenos Aires [1].

"Om de impact van die fungusinfecties beter te kunnen vatten, zouden epidemiologen, artsen en microbiologen constant samen moeten werken en zouden ze gegevensbanken moeten opstellen voor onderzoek van bestaande en toekomstige aandoeningen. Momenteel hinken we wat achterop", verklaarde dr. Javier Afeltra, mycoloog aan het Ramos Mejía ziekenhuis in Buenos Aires en coördinator van het comité voor immunogedeprimeerde patiënten van de Argentijnse vereniging voor infectieziekten.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: