Dossiers  >   Atopische dermatitis  >  Epidemiologie van volwassenen met atopische dermatitis: nieuwe gegevens

Epidemiologie van volwassenen met atopische dermatitis: nieuwe gegevens

Atopische dermatitis wordt minder onderzocht bij volwassenen dan bij kinderen. We hebben maar een onvolledig beeld van de epidemiologie van atopische dermatitis bij volwassenen. Een recente internationale studie heeft evenwel interessante nieuwe gegevens opgeleverd.

Het betreft een transversale studie, die in maart 2023 is gepubliceerd in de World Allergy Organization Journal. De auteurs hebben de prevalentie en de ernst van atopische dermatitis bij volwassenen via een online-enquête geëvalueerd in verschillende delen van de wereld (landen en regio's in Azië, Eurazië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Rusland).

De auteurs herinneren eraan dat atopische dermatitis een van de frequentste systemische ontstekingsziekten is en ook invloed heeft op de geestelijke gezondheid van de patiënten. Naar schatting zou tot 30% van de patiënten met atopische dermatitis tijdens de kinderjaren nog altijd huidletsels vertonen op volwassen leeftijd. En in zeldzame gevallen treedt een atopische dermatitis pas op op volwassen leeftijd. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: