Dossiers  >   Covid-19  >  COVID-19: Gemiddeld 24 nieuwe patiënten per dag opgenomen in ziekenhuis

COVID-19: Gemiddeld 24 nieuwe patiënten per dag opgenomen in ziekenhuis

BRUSSEL 31/07 - De voorbije week werden er gemiddeld 24 nieuwe COVID-19-patiënten per dag opgenomen, een stijging van 60 procent vergeleken met de week voordien. Dat heeft viroloog Boudewijn Catry vrijdag bekendgemaakt tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.

Met de voorbije week verwijst Catry naar de periode van 21 tot 27 juli. Het aantal ziekenhuisopnames steeg toen van gemiddeld 15 tot 24 per dag, een stijging van 60 procent. Er liggen momenteel 267 COVID-19-patiënten in de ziekenhuizen, van wie 42 op intensieve zorgen.

De stijging van het aantal besmettingen is gelijkaardig. Tussen 21 en 27 juli werden dagelijks gemiddeld 371 nieuwe infecties geregistreerd, tegenover 228 de week voordien. Dat is een stijging met 62 procent. Op zeven dagen tijd werden er in totaal 2.594 nieuwe besmettingen genoteerd.

Het gemiddeld aantal overlijdens bleef met drie per dag vrijwel onveranderd tegenover de vorige periode. Toen bedroeg dat gemiddelde 2,7.

Catry benadrukte dat het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames nog even zullen blijven toenemen. Het effect van de nieuwe maatregelen zal pas over minstens een paar weken te zien zijn. Ook drukte hij iedereen op het hart om een afspraak in het ziekenhuis of bij de dokter niet te annuleren uit angst voor COVID-19. "Dat is nergens voor nodig. De onderzoeken kunnen gewoon doorgaan in alle veiligheid."

Bron: https://www.info-coronavirus.be/nl/news/onderzoeken-en-behandelingen-in-het-ziekenhuis-gebeuren-in-alle-veiligheid/

MLI • Belga, Sciensano

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: