Dossiers  >   Gezondheid 3.0  >  Corona-app al bijna miljoen keer gedownload

Corona-app al bijna miljoen keer gedownload

BRUSSEL 12/10 - De app "Coronalert", die bedoeld is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is sinds de lancering al meer dan 970.000 keer gedownload. Dat is maandag vernomen bij professor Bart Preneel, een van de ontwikkelaars van de app.

De app is sinds woensdag 30 september voor iedereen gratis beschikbaar via iOS of Android. De tool houdt anoniem bij met wie mensen fysiek in contact gekomen zijn.

Op het moment dat een dokter een test voorschrijft, kan de gebruiker een code in zijn app genereren zodat dit gelinkt kan worden aan de code van zijn test. Als de test positief is, krijgt de gebruiker dit in zijn app en kan hij een melding sturen naar iedereen die in de buurt is geweest.

Op dit moment hebben er al 970.000 Belgen de app geïnstalleerd. Het Interfederaal Comité Testing en Tracing blijft Belgen wel oproepen om de app te downloaden.

"De stijgende cijfers tonen nog maar aan hoe belangrijk de contactopsporing is, de app is daarvoor een heel belangrijk element", klinkt het bij woordvoerster Carmen De Rudder. 

 

GVS/BGY/ • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: