Dossiers  >   Hospital Management  >  COVID-19: Iriscare doet opnieuw oproep voor vrijwilligers, ook voor in ziekenhuizen

COVID-19: Iriscare doet opnieuw oproep voor vrijwilligers, ook voor in ziekenhuizen

BRUSSEL 26/10 - De Brusselse Welzijnsinstelling Iriscare doet maandag opnieuw een oproep voor vrijwilligers. Bedoeling is dat die vrijwilligers nu naast de medewerkers van de Brusselse rust- en verzorgingstehuizen ook de Brusselse ziekenhuizen zouden ondersteunen.

"Iedereen die beschikbaar is en wil helpen, kan zich inschrijven via ons vrijwilligersplatform. Daarna nemen onze diensten contact op met die personen om hun beschikbaarheid en expertise na te gaan", meldt Iriscare in een communiqué.

De rust- en verzorgingstehuizen kunnen op verschillende manieren ondersteund worden, vervolgt de instelling. Naast medische hulp, zijn ook administratieve, logistieke en zelfs geestelijke of psychologische hulp voor de bewoners meer dan welkom.

En met het oog op de dagelijks toenemende ziekenhuisopnames, kunnen de vrijwilligers die dat wensen daarnaast ook ingezet worden in de ziekenhuizen, luidt het.

"Nu België zich voorbereidt op een tweede periode van medische en sociale moeilijkheden, is die hulp ontzettend waardevol", besluit Iriscare.

Inschrijven kan via het formulier op de vrijwilligerspagina van de website van Iriscare: www.iriscare.brussels/nl/professionals/covid-19-coronavirus-2/oproep-voor-vrijwilligers/ 

 

PMI/SVR/TVP/ • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: