Dossiers  >   Hospital Management  >  Reactie op versoepelingen overlegcomité: "Ik vrees dat het te snel gaat" (Margot Cloet)

Reactie op versoepelingen overlegcomité: "Ik vrees dat het te snel gaat" (Margot Cloet)

BRUSSEL 11/05 - Ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro vreest dat de overheid te snel gaat met de versoepelingen. "We zien een gunstige evolutie in de ziekenhuizen en we zien een heel snelle vaccinatiecampagne, maar plots gaat het wel heel snel", zegt gedelegeerd bestuurder Margot Cloet.

"Ik ben redelijk bezorgd." "We hebben nog niet de evaluatie gemaakt van de versoepelingen die net ingegaan zijn", aldus Cloet. "Ik dacht dat men beslissingen zou nemen op basis van dalende cijfers, in plaats van data aan te kondigen.

Ik pleit voor behoedzaamheid. Nu heb ik de indruk dat momenten zijn vastgelegd waarbij heel veel zaken worden aangekondigd. Het gaat mij niet over wat mag of niet mag, het gaat over wat goed is voor de volksgezondheid." De drempelwaarde van maximaal 500 patiënten op intensieve zorg voor de versoepelingen doorheen de zomer, vindt Cloet "het absolute minimum". Liever had ze de drempel op 300 gehad. "Er zijn 2.000 bedden en de normale activiteit rond deze tijd is 1.700. Bij 2.000 zit het vol. Er moet ook personeel beschikbaar zijn", legt ze uit. "We horen van veel ziekenhuizen dat het goed zou zijn moest er een pauze komen voor het personeel."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: