Dossiers  >   Hospital Management  >  Covid-19 - Gemiddeld twintig ziekenhuisopnames per dag

Covid-19 - Gemiddeld twintig ziekenhuisopnames per dag

BRUSSEL 16/07 -De voorbije zeven dagen zijn gemiddeld 20 coronapatiënten per dag opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, 14 procent meer dan in de voorgaande week. Dat blijkt vrijdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Momenteel liggen in totaal 253 Covid-19-patiënten in de ziekenhuizen. Van hen liggen er 86 op de afdelingen intensieve zorg.

Wat de besmettingen betreft, kwamen er in de week van 6 tot 12 juli dagelijks gemiddeld 1.175 bevestigde gevallen bij. Het gaat om een stijging met 86 procent in vergelijking met de zeven voorgaande dagen. Er werden in die periode zowat 61.700 tests uitgevoerd (-5 procent), de positiviteitsratio steeg tot 2 procent.

De incidentie - die het aantal bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners in de voorbije veertien dagen weergeeft - ligt nu op 110,2. Het reproductiegetal - de mate waarin zieke personen anderen besmetten - bedraagt momenteel 1,17. Als die waarde boven 1 ligt, neemt de epidemie aan kracht toe.

Het aantal nieuwe overlijdens wegens COVID-19 blijft intussen fors zakken. In de week van 6 tot 12 juli waren er dagelijks gemiddeld 1,7 sterfgevallen, een krimp van 48 procent.

BIN/ALG/RHA • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: