Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Vanaf 1 september voor 11 euro per consultatie naar de psycholoog: "Niet mogelijk met huidige budget"

Vanaf 1 september voor 11 euro per consultatie naar de psycholoog: "Niet mogelijk met huidige budget"

BRUSSEL 31/08 - Nog niet iedereen zal vanaf 1 september naar de klinisch psycholoog of orthopedagoog kunnen voor 11 euro per consultatie. Dat laat Koen Lowet van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen maandag weten.

Koen Lowet
Koen Lowet

"Het budget van 151 miljoen euro laat dat nog niet toe", klinkt het. Het Riziv, de FOD Volksgezondheid en de sector kwamen eerder deze zomer tot een akkoord: vanaf september wordt de terugbetaling van psychologische zorg uitgebreid. Het gaat om een uitbreiding van een hervorming die voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) al had ingevoerd.

Het budget wordt daarvoor opgetrokken van een kleine 40 miljoen euro naar bijna 152 miljoen euro.  Met die hele hervorming zou iedereen in principe vanaf 1 september voor 11 euro per consultatie naar de pscyholoog of de orthopedagoog kunnen, klonk het in juli, zij het voor een beperkt aantal sessies per jaar.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: