Dossiers  >   Covid-19  >  Coronacommissaris Facon: "Zeker kwetsbaren zullen in privésfeer contacten wat meer moeten beperken"

Coronacommissaris Facon: "Zeker kwetsbaren zullen in privésfeer contacten wat meer moeten beperken"

BRUSSEL 27/10 - Volgens coronacommissaris Pedro Facon zullen we ook in de privésfeer de contacten wat moeten beperken om de herfstgolf terug te dringen. Dat is zeker zo voor ouderen en andere kwetsbare personen, zei hij woensdag in De Ochtend op Radio 1.

Het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaten besliste dinsdagavond een batterij maatregelen om de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames zo goed mogelijk onder controle te houden. Die stijgen de laatste weken immers zo snel dat er sprake is van een vierde besmettingsgolf, de herfstgolf gedoopt. 

Mondmaskers in zowat alle publieke binnenruimtes, een bredere toepassing van de coronapas en meer telewerk moeten die golf terugdringen. Maar volgens coronacommissaris Pedro Facon zal er ook in de privésfeer opnieuw een en ander moeten veranderen. "Daar wil ik duidelijk over zijn: ook in ons privéleven moeten we onze contacten weer wat meer beperken, zeker voor kwetsbare personen en ouderen", zei hij woensdag in De Ochtend op Radio 1.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: