Dossiers  >   Hospital Management  >  Zorgsector vraagt een "dringende en drastische pauzeknop", Overlegcomité komt vrijdag samen

Zorgsector vraagt een "dringende en drastische pauzeknop", Overlegcomité komt vrijdag samen

BRUSSEL 25/11 - Domus Medica, de Vlaamse Vereniging voor Hoofdartsen en Zorgnet-Icuro vragen aan het Overlegcomité een "dringende en drastische pauzeknop". Het Overlegcomité komt morgenochtend vervroegd bijeen om maatregelen te bespreken om de vierde coronagolf verder te bestrijden. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) bevestigd in de Kamer. Als maatregelen denkt hij eraan om de boosterprik te versnellen en de zorg meer te ondersteunen door bijvoorbeeld de administratieve overlast te beperken. Daarnaast is een nieuw pakket aan coronamaatregelen nodig.

Naast de zorg kraken quasi alle segmenten van de samenleving. De noodkreten uit het onderwijs zijn duidelijk: de situatie loopt er uit de hand. Het aantal besmettingen bij leerlingen is niet meer bij te houden. Leerkrachten vallen bij bosjes uit; directeurs krijgen de gaten niet meer gedicht, CLB's draaien dol. Klassen of hele scholen sluiten. Dezelfde geluiden uit de bedrijven. Ook daar is het door de vele zieken, quarantaines en het gebrek aan kinderopvang alle hens aan dek om de productie draaiende te houden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: