Dossiers  >   Hospital Management  >  Covid-19 - Niet-dringende zorg kan wel, in bepaalde gevallen, verduidelijkt Frank Vandenbroucke

Covid-19 - Niet-dringende zorg kan wel, in bepaalde gevallen, verduidelijkt Frank Vandenbroucke

BRUSSEL 02/12 - Ziekenhuizen die voldoende bedden voor coronapatiënten op intensieve zorg kunnen voorzien, eventueel patiënten uit andere ziekenhuizen kunnen opnemen én nog altijd niet-dringende zorg kunnen verstrekken aan hun patiënten, mogen dat doen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Het Hospital Transport Surge Capacity Committee, kortweg HTSC, liet de ziekenhuizen dinsdag via een brief weten dat ze alle niet-dringende zorg met twee weken moeten uitstellen. Om de toestroom van coronapatiënten op te vangen moeten ze zich immers voorbereiden om 60 procent van de bedden op de afdelingen intensieve zorg vrij te maken voor coronapatiënten.

Een zware dobber voor veel artsen en ziekenhuizen, bleek gisteren en vandaag uit de reacties. Het HTSC, dat losstaat van de politiek en bestaat uit onder meer de zorgkoepels, ziekenhuisorganisaties, experten en de administratie volksgezondheid, heeft zich woensdag echter nog eens over de situatie gebogen en heeft de richtlijnen verduidelijkt.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: