Dossiers  >   Hospital Management  >  Wettekst over verplichte vaccinatie zorgpersoneel loopt vertraging op: wat zijn de gevolgen?

Wettekst over verplichte vaccinatie zorgpersoneel loopt vertraging op: wat zijn de gevolgen?

BRUSSEL 08/12 - Het sociaal overleg over de vaccinatieplicht voor het zorgpersoneel begint binnenkort. De vakbonden vrezen dat de beslissing het tekort aan zorgpersoneel verder zal doen oplopen. De wettekst loopt echter vertraging op.

In Brussel zijn dinsdag volgens politiecijfers 3.800 zorgmedewerkers op straat gekomen tegen de verplichte coronavaccinatie in hun sector. Die komt er na een akkoord op het Overlegcomité, waar de federale regering en de deelstaten vertegenwoordigd zijn, en zal worden ingevoerd via een wetsontwerp van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

Het kernkabinet besliste vorige maand om de verplichting vanaf 1 januari in te voeren, waarna het zorgpersoneel drie maanden de tijd krijgt om zich volledig te laten vaccineren. Wie dat daarna nog weigert wordt ontslagen en krijgt een werkloosheidsuitkering, of wordt geschorst zonder loon. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: