Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Covid-19 - Akkoord binnen ministerraad over apothekers die coronavaccins mogen toedienen

Covid-19 - Akkoord binnen ministerraad over apothekers die coronavaccins mogen toedienen

BRUSSEL 12/12 - De federale ministerraad heeft zich vrijdag achter een wetsontwerp geschaard dat ook apothekers toestaat om het coronavaccin toe te dienen.

Dat blijkt zaterdag uit de communicatie over de beslissingen van de ministerraad. De artsenverenigingen hadden hierop al meermaals kritiek, nadat bevoegd minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) eind oktober aankondigde dat hij hiervan werk zou maken.

Het wetsontwerp maakt het ook mogelijk dat apothekers snelle antigeentesten kunnen afnemen, uitvoeren en interpreteren.  Het wetsontwerp van Vandenbroucke moet de apothekers "nauwer betrekken bij de strijd tegen het coronavirus". De Taskforce Vaccinatie had aanbevolen om hen te betrekken bij het vaccinatieproces. "Dit ontwerp beoogt zo officina-apothekers toe te laten om het vaccin tegen het coronavirus voor te schrijven, maar ook, na een specifieke opleiding, toe te dienen", klinkt het.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: