Dossiers  >   Hospital Management  >  "Antwerpse ziekenhuisgroep mag sollicitanten niet naar vaccinatiestatus vragen" (GBA)

"Antwerpse ziekenhuisgroep mag sollicitanten niet naar vaccinatiestatus vragen" (GBA)

BRUSSEL 22/12 - De Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA mag sollicitanten voorlopig niet meer vragen naar hun vaccinatiestatus. De Geschillenkamer van de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft daarover woensdag een tijdelijke schorsing bevestigd.

Volgens de GBA is de motivatie van ZNA begrijpelijk, maar is er geen wettelijke bepaling die een dergelijke verwerking van gezondheidsgegevens toelaat. ZNA had eerder te kennen gegeven dat ze sinds september enkel nog mensen aanneemt die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

Aan sollicitanten wordt gevraagd of hij of zij gevaccineerd is. Is dat niet het geval, dan wordt alsnog een prik aangeboden. "Weigert hij, dan is het gesprek voorbij", zei voorzitter en Antwerps gezondheidsschepen voor N-VA Els van Doesburg in oktober. Het ging om een eerste maatregel in afwachting van een federaal wettelijk kader voor het verplichten van vaccinatie bij zorgpersoneel.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: