Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19 - Besmet zorgpersoneel dat asymptomatisch is, kan misschien toch werken op niet-covid-afdelingen

Covid-19 - Besmet zorgpersoneel dat asymptomatisch is, kan misschien toch werken op niet-covid-afdelingen

BRUSSEL 12/01 - Zorgpersoneel dat besmet is met het coronavirus, maar asymptomatisch is, kan "bij hoge uitzondering en als alle andere mogelijkheden om personeelstekort op te vangen uitgeput zijn" werken op de covid-afdelingen. Nu de ziekenhuizen weer met een grote personeelsuitval geconfronteerd dreigen te worden, wordt die uitzondering, die sinds eind 2020 geldt, weer actueel. Ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro wil alvast een stap verder gaan en vraagt extra advies, om die uitzondering ook naar niet-covid-afdelingen uit te breiden.

UZ Brussel-directeur Marc Noppen opperde dinsdagavond op de VRT al die mogelijkheid. Hij verwees in dat verband ook naar de hoge vaccinatiegraad onder het UZ-personeel en het feit dat de omikronvariant voorlopig minder ernstig lijkt te zijn.

In De Standaard en Het Nieuwsblad zegt ook Dominique Benoit, hoofd intensieve zorgen bij het UZ Gent, dat zij over een paar weken besmet personeel zullen inzetten, "in een overmachtssituatie".

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: