Dossiers  >   Hospital Management  >  Patiënt met getransplanteerd varkenshart stelt het goed

Patiënt met getransplanteerd varkenshart stelt het goed

BALTIMORE 28/01 - De patiënt bij wie wereldwijd voor het eerst een hart van een varken werd ingeplant, gaat volgens zijn artsen goed vooruit. "Hij maakt het beter dan we verwacht hadden", zei Muhammad Mohiuddin, de bevoegde chirurg van University of Maryland Medical Center in Baltimore, in een video die het universitaire ziekenhuis donderdag verspreidde.

"Het gaat goed met zijn hart, er zijn geen tekenen van afstoting." Het genetisch gewijzigde orgaan werd begin januari bij de 57-jarige man ingeplant, een mijlpaal op het gebied van orgaantransplantatie. De operatie duurde volgens Amerikaanse media acht uur.

De man, die aan een levensgevaarlijke hartziekte leed, kwam niet in aanmerking voor een donorhart en het dierlijke orgaan was het enige alternatief dat hem nog van de dood kon redden. Na de operatie lag de patiënt enkele dagen aan een hart-longmachine.  De man is "opmerkelijk helder", zei chirurg  Bartley Griffith. "Wanneer ik aan het venster van zijn kamer kom, wenkt hij me en vraagt hij wanneer hij naar huis kan." De patiënt krijgt fysiotherapie. "We moeten zijn benen sterk genoeg maken, zodat ze hem weer kunnen dragen. Nu gaat dat nog niet."  

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: