Dossiers  >   Hospital Management  >  Covid-19 - Vandenbroucke zet wettekst over verplichte vaccinatie in de zorg op punt

Covid-19 - Vandenbroucke zet wettekst over verplichte vaccinatie in de zorg op punt

BRUSSEL 07/02 Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stelt voor dat zorgpersoneel vanaf 1 juli effectief moet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus om het beroep nog te kunnen uitoefenen.

De overgangsperiode, waarbij er een testverplichting is voor wie niet gevaccineerd is, zou ingaan op 1 april, al wil de minister nog ruimte laten om met die data te schuiven. De regering-De Croo bereikte in november een akkoord over de verplichte vaccinatie in de zorgsector. Vanaf 1 januari zou het zorgpersoneel drie maanden de tijd krijgen om zich te laten vaccineren. Vanaf 1 april zou wie een vaccin weigert ontslagen of voor zes maanden geschorst worden. De deadline van 1 januari is intussen al even gepasseerd. Minister Vandenbroucke heeft vrijdag zijn collega's in het kernkabinet een voorstel voorgelegd dat de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel verankert in de wetgeving, maar tegelijkertijd toelaat om deze verplichting op het juiste moment te organiseren.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: