Dossiers  >   Covid-19  >  Chinese wetenschappers ontwikkelen nieuwe snelle methode om covid-19 op te sporen

Chinese wetenschappers ontwikkelen nieuwe snelle methode om covid-19 op te sporen

PEKING 08/02 - Chinese wetenschappers hebben een nieuwe methode ontwikkeld om het coronavirus op te sporen. Die zou even betrouwbaar zijn als een PCR-test en binnen enkele minuten resultaat opleveren, blijkt dinsdag uit een artikel in wetenschappelijk tijdschrift Nature Biomedical Engineering.

De nieuwe methode bestaat uit een sensor die gebruikmaakt van micro-elektronica om DNA-staafjes te analyseren. De sensor maakt het mogelijk om in minder dan vier minuten een resultaat te verkrijgen, aldus de wetenschappers van de Fudan-universiteit in Shanghai. Het apparaat heeft een hoge gevoeligheid en kan makkelijk verplaatst worden. 

Om het toestel te testen, werden monsters genomen van 33 mensen die besmet waren met het coronavirus. De PCR-tests werden parallel uitgevoerd om de twee methoden te vergelijken. Volgens het artikel waren de resultaten van de twee methoden identiek.  De onderzoekers verklaarden dat het toestel, zodra het volledig ontwikkeld is, gebruikt kan worden op veel plaatsen, zoals luchthavens, ziekenhuizen en zelfs thuis.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: