Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19 - IMC Volksgezondheid zet licht op groen voor boosterdosis bij alle 12- tot 17-jarigen

Covid-19 - IMC Volksgezondheid zet licht op groen voor boosterdosis bij alle 12- tot 17-jarigen

BRUSSEL 07/03 De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een boosterdosis bij alle 12- tot 17-jarigen.

De beslissing komt er na de recente beslissing van het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA en op basis van de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad en de Taskforce Vaccinatie. Het gaat niet om een algemene boostercampagne, maar de tieners of hun ouders/wettelijke verantwoordelijken kunnen vanaf volgende week contact opnemen met het vaccinatiecentrum om een afspraak te maken. In haar advies zegt de Hoge Gezondheidsraad dat de directe gezondheidswinst door een booster bij tieners "beperkt" is. Ook inzake indirecte gezondheidswinsten voor de maatschappij vindt de Hoge Gezondheidsraad in de huidige context geen "significante" bewijzen. Daarom raadt de Hoge Gezondheidsraad aan om enkel een booster te zetten "wanneer dit aangewezen is".

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: