Dossiers  >   Covid-19  >  Covid-19 - Amper 1 op de 4 gehospitaliseerde coronapatiënten is jaar later helemaal genezen (studie)

Covid-19 - Amper 1 op de 4 gehospitaliseerde coronapatiënten is jaar later helemaal genezen (studie)

PARIJS 24/04 - Slechts één op de vier gehospitaliseerde coronapatiënten is een jaar na hun ziekenhuisopname helemaal genezen. Dat blijkt zondag uit een Britse studie die werd gepubliceerd in The Lancet Respiratory Medicine.

Vrouwen en personen met obesitas lopen een groter risico om blijvende gezondheidsklachten te ervaren. De studie baseert zich op patiëntengegevens uit de 39 ziekenhuizen van de National Health Service in het Verenigd Koninkrijk tussen 7 maart 2020 en 18 april 2021.

Hun herstel werd geëvalueerd vijf maanden en een jaar na ontslag uit het ziekenhuis. Uit de studie blijkt dat het aantal volledig genezen patiënten niet veel verandert naargelang de tijd vordert. Na vijf maanden bleek 25,5 procent volledig hersteld, na een jaar lag dat cijfer op 28,9 procent. Vrouwen, personen met obesitas en personen die beademing toegediend krijgen, hebben een kleinere kans om zich een jaar na datum opnieuw kiplekker te voelen. De meest voorkomende symptomen van long covid zijn vermoeidheid, spierpijn, slaaptekort en kortademigheid. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: