Dossiers  >   Hospital Management  >  Inval Oekraïne - UZ Brussel begeleidt Oekraïense vluchtelingen bij aankomst in België

Inval Oekraïne - UZ Brussel begeleidt Oekraïense vluchtelingen bij aankomst in België

BRUSSEL 29/04 (BELGA) = Het UZ Brussel, de UZ Brussel Foundation, Goodman en deMens.nu hebben afgelopen week de krachten gebundeld om een humanitair konvooi naar de grens met Oekraïne te sturen.

Medisch materiaal werd afgeleverd, terwijl Oekraïense vluchtelingen mee terug naar België reisden. Het UZ Brussel biedt morele en psychologische bijstand in zijn Villa Veerkracht. Wat begon als Villa Samson en een dierentherapiehuis, is sinds de coronapandemie Villa Veerkracht geworden. Zowel patiënten als ziekenhuiswerknemers en nu ook Oekraïense vluchtelingen kunnen er terecht voor pyschologische en emotionele ondersteuning. Dankzij de financiële steun van UZ Brussel Foundation en partner Goodman kon deMens.nu voor een vierde keer een konvooi naar de Poolse grens organiseren om Oekraïne te voorzien van essentiële levensmiddelen. Vooral de nood aan medisch materiaal blijft hoog in de ziekenhuizen, weeshuizen en bunkers die vol zitten in Oekraïne.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: