Dossiers  >   Hospital Management  >  Covid-19 - EMA onderzoekt gebruik van Moderna-vaccin bij kinderen jonger dan vijf jaar

Covid-19 - EMA onderzoekt gebruik van Moderna-vaccin bij kinderen jonger dan vijf jaar

DEN HAAG 06/05 Het Europese Geneesmiddelenagentschap EMA zegt donderdag dat het begonnen is met het evalueren van het gebruik van het coronavaccin van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna bij kinderen tussen zes maanden en vijf jaar oud.

Dat is de laatste leeftijdscategorie die nog niet gevaccineerd is. Het EMA keurde het gebruik van het coronavaccin van Moderna voor kinderen van minstens zes jaar oud in februari nog goed in de 27 lidstaten van de Europese Unie. "Wij zijn net begonnen met de beoordeling van een aanvraag van Moderna om het gebruik van Spikevax (het coronavaccin van Moderna, red.) uit te breiden naar kinderen tussen zes maanden en vijf jaar oud, en het is de eerste aanvraag voor die jonge leeftijdsgroep", verklaarde Marco Cavaleri, hoofd vaccinstrategie van het EMA, op een persconferentie. Vorige week diende Moderna in de Verenigde Staten een gelijkaardige aanvraag in bij de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: