Dossiers  >   Covid-19  >  Hepatitis bij kinderen - ECDC meldt 450 gevallen van mysterieuze hepatitisbesmetting bij kinderen wereldwijd

Hepatitis bij kinderen - ECDC meldt 450 gevallen van mysterieuze hepatitisbesmetting bij kinderen wereldwijd

BRUSSEL 12/05 Uit cijfers die het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding ECDC woensdag hebben gepubliceerd blijkt dat er wereldwijd ongeveer 450 gevallen van onverklaarbare hepatitis zijn vastgesteld.

 Ruim 100 van deze gevallen werden binnen de Europese Unie geteld. In Italië (35) en Spanje (22) werden de meeste gevallen van de mysterieuze ziekte binnen de EU vastgesteld. In de rest van de EU-landen blijft het aantal gevallen onder tien. België telt tot nu toe drie kinderen met de ziekte. Buiten de Europese Unie telt het Verenigd Koninkrijk 163 besmette kinderen onder de zestien jaar. Elf van die kinderen kregen ondertussen een levertransplantatie.  In de rest van de wereld werden al 181 gevallen van acute hepatitis geteld, waaronder in de Verenigde Staten (109), Brazilië (16), Indonesië (15), Israël (12) en Canada (7). Dat brengt het totale aantal onverklaarbare hepatitisgevallen in de wereld op 450, waarvan er al elf doden bekend zijn.  In de nacht van dinsdag op woensdag meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog 348 gevallen van acute hepatitis. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: