Dossiers  >   Gezondheidseconomie  >  Vandenbroucke investeert jaarlijks 15 miljoen euro in psychiatrische High Intensive Care

Vandenbroucke investeert jaarlijks 15 miljoen euro in psychiatrische High Intensive Care

BRUSSEL 30/06 Federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gaat jaarlijks 15 miljoen euro extra investeren in High Intensive Care-afdelingen (HIC) van psychiatrische centra.

Dat heeft de minister donderdag aangekondigd tijdens een werkbezoek aan de HIC-afdeling van het universitair psychiatrisch centrum (UPC) KU Leuven in Kortenberg. "Met deze structurele subsidie van 15 miljoen euro kunnen 150 voltijdse werknemers bijkomend ingezet worden", zegt minister Vandenbroucke. "We geven daarmee uitvoering aan het regeerakkoord om in bepaalde psychiatrische zorgprogramma's meer werknemers in te zetten dan voorzien in de huidige personeelsnormen." Het concept van HIC-afdelingen kwam een tweetal jaar geleden overgewaaid vanuit Nederland naar ons land. Voordien werd ook al intensieve zorg toegediend aan psychiatrische patiënten, maar deze aanpak gaat een stuk verder. Zo is er een een-op-eenbegeleiding en wordt de directe omgeving van de patiënt, zoals familie, vrienden, de huisarts of een sociaal werker, sterk betrokken. De behandeling is specifiek gericht op patiënten met een acuut en ernstig psychiatrisch ziektebeeld.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: