Dossiers  >   Diabetes  >  Gents bedrijf laat diabetespatiënten onzichtbaar suiker meten

Gents bedrijf laat diabetespatiënten onzichtbaar suiker meten

BRUSSEL 03/10 - In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen is deze week bij twee mensen met diabetes een onderhuidse sensor ingebracht, die op termijn jarenlang hun glucosegehalte zal kunnen meten.

De technologie komt van het Gentse bedrijf Indigo Diabetes. Indigo Diabetes is een spin-off van de Universiteit Gent en onderzoekscentrum Imec. Het technologiebedrijf werkt aan een revolutionaire methode voor het meten van glucose of suiker bij diabetespatiënten, op basis van de absorptie van licht.

Tot voor kort maten diabetici hun suiker- of glucoseniveau in hun bloed via tientallen dagelijkse prikken in de vinger. Nu gebeurt dat vooral via een sensor: een pleister die op de huid wordt aangebracht. Maar ook die pleister werkt via een piepklein naaldje in de huid, en vingerprikken zijn nog steeds af en toe nodig. De technologie van Indigo Diabetes maakt dat allemaal overbodig. Het bedrijf werkt aan een implantaat waarbij de glucose - maar ook ketonen en melkzuur - kan worden gemeten via licht. De onderhuidse sensor zou twee jaar lang continu moeten kunnen meten.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: