Dossiers  >   Hospital Management  >  UZ Gent en biotechbedrijf Ziphius slaan handen in elkaar voor productie saRNA-vaccin

UZ Gent en biotechbedrijf Ziphius slaan handen in elkaar voor productie saRNA-vaccin

BRUSSEL 10/10 - Het Universitair Ziekenhuis in Gent en het biotechbedrijf Ziphius Vaccines in Merelbeke slaan de handen in elkaar voor de productie van profylactische self-amplifying RNA-vaccins (saRNA-vaccins).

Ziphius Vaccines zal op beperkte schaal nieuwe vaccins voor klinische studies produceren in de steriele, gecontroleerde GMP-unit van het UZ Gent. Dat melden het UZ Gent en Ziphius Vaccines vrijdag. Het zelfreplicerend RNA-platform of saRNA-platform dat Ziphius Vaccines ontwikkelde, laat het RNA zichzelf vermenigvuldigen voor het afgebroken wordt. Zo kunnen dezelfde effecten gecreëerd worden als bij traditionele mRNA-vaccins, maar dan met een lagere dosis. Dat verlaagt de kans op negatieve bijwerkingen, klinkt het bij het biotechbedrijf.  In mei werd onderzoek naar een kandidaat-coronavaccin van Ziphius Vaccines en Universiteit Gent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Molecular Therapy. Dierproeven op laboschaal hadden hoopgevende resultaten opgeleverd.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: